Hírek

Beszámoló - Őszi Sportmámor 2023 - ZAMESZ

A Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett programsorozathoz csatlakozott a Zala Megyei Szabadidősport Szövetség.

Az "ŐSZI SPORTMÁMOR 2023" program Zala megyében is elérhető volt 2023. szeptember 04. és 2023. november 30. között. 

Az alábbi helyszíneken és mozgásformában szerveztek programokat:

Keszthely: hétfő és csütörtök - idősek rehabilitációs torna;  

Zalabaksa: csütörtök - gyógytorna;   

Lenti: hétfő, szerda, csütörtök - teke; 

Zalaegerszeg: hétfő - kispályás labdarúgás. 

Zalabaksán gyógytorna foglalkozásokat támogattunk, ahol szakképzett gyógytornászok segítségével 25 - 30 fő használta ki a pályázat és az általunk biztosított lehetőséget. 

Kolping otthonban élőket irányítottak a gyógytornászok, ahol továbbra is igény lenne a programra. A helyzetből adódóan a résztvevők valamennyien idősek, leginkább hetven év felettiek és főként hölgyek.

Lentiben és környékén a teke mindig nagy népszerűségnek örvendett. A program részeként hetente majdnem százan éltek a tekézés élményével. Ebben a sportágban a legszélesebb a paletta a negyvenesektől a nyugdíjasokig minden korosztály megtalálható. A férfiak mellett hölgyek számára is űzhető ez a korhatár nélküli sportág.

Zalaegerszegen a kispályás labdarúgásra mindig is volt igény, a program kapcsán heti egy alkalommal mintegy tíz-tizenhat fő játszott két csapatban. Jellemzően negyven - ötven év felettiek fociznak, de néhány hatvankodó játékos is rendszeres résztvevője a meccseknek.

Keszthelyen a városi tornateremben heti két alkalommal fantasztikus társaság sportol. Vegyesen hölgyek, urak szívesen mozognak és készülnek az eseményre. Nagyon lelkesen végzik az edzéseket. A termi programokon kívül együtt túráznak, jó időben pedig kihasználják a Balaton által biztosított lehetőségeket. Főként hatvantól felfelé van az életkoruk, néhány kedvezménnyel nyugdíjba vonult hölgy fiatalítja a korfát.

A 87 alkalom során 1882 fő mozgott, töltötte aktívan az idejét. Valamennyi rendezvény ingyenes volt.    

A program a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával jött létre.

 

 

ZMSE

8900 Zalaegerszeg, Bíró Márton utca 37/A  1/1.
+3630/9974-344; +3630/6354-455
iroda@zmse.hu

 

Támogatók

Partnerek